Munkavállalás feltételei

Feltételek, hogy velünk dolgozhass

  1. Érvényes, nappali tagozatos magyar tanintézménybe szóló diákigazolvány. Amennyiben nappali tagozaton, passzív féléven vagy, és még nem töltötted be a 25. életévedet szintén vállalhatsz diákmunkát! (Ha nincs még diákigazolványod, akkor a helyette kiállított ún. ideiglenes diákigazolvány is megfelelő. Ez esetben ezen az igazoláson mindenképpen szerepeljen az, hogy nappali tagozaton tanulsz, legyen rajta az igazolás érvényessége és szerepeljen rajta a hallgatói/tanulói törzsszámod. Ha passzív féléven vagy, az iskolád által kibocsájtott jogviszony igazolást (iskolalátogatási igazolást) kell bemutatnod a munkavállaláshoz.)
  2. Személyi igazolvány
  3. TAJ kártya fénymásolata
  4. Adókártya fénymásolata
  5. Bankszámlaszám: ügyfélkártya vagy bankszámla kivonat fénymásolat

A fenti iratok hiányában a munkára jelentkezés NEM lehetséges!

Ha nem rendelkezel ezek valamelyikével, minél hamarabb szerezd be!

Az adókártyát a lakhelyed szerinti illetékes szervnél igényeld! (APEH, 2011. január 1-től NAV).
2012. július 1-től a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény XVII. fejezete alapján történik a foglalkoztatás. Tagjainkatcsak a NAV-hoz (APEH) történő bejelentést követően áll módunkban foglalkoztatni.

Ahhoz, hogy a bejelentést teljesíteni tudjuk, munkaszerződés szükséges, melyet az online regisztráció elvégzése után személyesen az irodánkban írhatsz alá. Vidéki városokból is bátran jelentkezz, ez esetben az illetékes koordinátor felveszi majd Veled a kapcsolatot, ha kiválasztunk egy adott munkára, és egyeztet a szerződés aláírásának módjáról. Ameddig a munkaszerződésed nem került aláírásra, NEM ÁLLHATSZ MUNKÁBA!

Jövedelmed kifizetéséhez szükséges egy névre szóló bankszámlaszám. Amennyiben nem rendelkezel saját bankszámlával, Meghatalmazással bármelyik családtagod számlaszámára kérheted az átutalást.

A szövetkezethez történő belépést követően az első fizetésedből egy egyszeri 1.000 Ft-os szövetkezeti részjegy kerül levonásra, melynek összege a kilépéskor visszajár.

FIGYELEM! 18 év alatti diákok esetében az Mt. 21. § (4) pontja alapján a törvényes képviselő hozzájárulása is szükséges a munkaszerződés megkötéséhez, így legalább az egyik szülőnek be kell jönnie Veled, hogy aláírja a munkaszerződésedet és egyéb dokumentumokat.

Fontos! Ahhoz, hogy munkát vállalhass szövetkezetünkön keresztül, minden félévben/tanévben be kell mutatnod az érvényes (tehát matricával ellátott) nappali tagozatos diákigazolványodat. Amennyiben ezt elmulasztod, a tagsági viszonyod automatikusan inaktívvá válik, melyet az érvényes diákigazolvány bemutatásával újra aktiválhatsz. Nappali tagozaton, passzív féléven is tudsz diákmunkát vállalni, ha még nem töltötted be a 25. életévedet. Ebben az esetben az iskolád által kibocsájtott jogviszony igazolást (iskolalátogatási igazolást) kell bemutatnod a munkavállaláshoz.

Minden diákunk Kötelező baleset- és felelősség biztosításban részesül a Generali Providencia Biztosító ZRt-vel kötött szerződésünk értelmében. A biztosítás azokra a napokra érvényes, amikor munkát végzel - a lakóhely és a munkahely közötti legrövidebb útvonalat is beleértve. Ennek a díja egységesen minden diák számára havonta 250 Ft, függetlenül a ledolgozott órák számától. Ez az összeg a havi fizetésedből kerül levonásra. (Természetesen abban a hónapban, amikor nem dolgozol a Job on sCOOL-nál, nincs biztosítási díjad.)

Fontos információk

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

Miért javasoljuk?

Kényelmesen regisztrálhatsz hozzánk, akár otthonról is, nem kell kézzel kitöltened az adataidat.

Megjelölheted a Téged érdeklő munkákat, így hamarabb értesülhetsz a Neked szóló ajánlatokról!

Az online regisztrációt követően mindössze annyi feladatod marad, hogy érvényes, nappali tagozatos magyar tanintézménybe szóló diákigazolványoddal (nappali, ám passzív félév esetén, az ezt igazoló iskolalátogatási igazolással) személyesen begyere az irodánkba, majd az adatok helyességének ellenőrzése után egy aláírással véglegesítsd a regisztrációdat, így lényegesen lerövidül az ügyintézési idő. Vidéki városokból is bátran jelentkezz, ez esetben kiválasztásod esetén felvesszük majd Veled a kapcsolatot, és egyeztetjünk a dokumentumok beküldésének és aláírásának módjáról.

Az esetek nagy részében nem mi keresünk meg egy-egy új lehetőség kapcsán, hanem Neked kell jelentkezned e-mailben a Téged érdeklő munkaajánlatokra. Minden hirdetésben megtalálod az illetékes kollégánk elérhetőségét és a jelentkezés módját. Bátran jelentkezz egyszerre több munkára is, így nagyobb eséllyel kerülsz kiválasztásra. Azonban az online regisztráció még inkább megnöveli az esélyeidet, hiszen regisztrációd által bekerülsz az adatbázisunkba, így egy-egy S.O.S. vagy nagy létszámú munkalehetőség kapcsán kollégáink fel tudják venni Veled a kapcsolatot.

Az online regisztráció itt érhető el!  Regisztrálj Te is adatbázisunkba!

Aktuális munkáinkat keresd weboldalunkon, Facebookon és Instagramon!

SZJA-val kapcsolatos információ

Szeretnénk értesíteni, hogy a kormányzati döntés eredményeként 2012-ben megszűnt az adójóváírás intézménye.

Ez sajnos annyit jelent, hogy minden megkeresett Ft után 15 %-os személyi jövedelemadót kell fizetned.

A fizetendő adó összegének csökkentésére egy lehetőség azonban még rendelkezésre áll, ha alanyi jogon kapsz családi pótlékot magad után (FIGYELEM!: amennyiben a szüleid kapják utánad családi pótlékot, akkor nem tartozol ebbe a csoportba), vagy van gyermeked, aki jogosult családi pótlékra és teszel erről egy nyilatkozatot legkésőbb 2012. január 31-ig, akkor családi adókedvezményt tudsz igénybe venni, amivel le tudod csökkenti a fizetendő személyi jövedelemadód összegét.

Egyúttal szeretnénk felhívni a figyelmedet arra is, hogy amennyiben a 2017-es évben akár csak 1 alkalommal is dolgoztál vagy az év hátralévő részében dolgozol a szövetkezetünkön keresztül, akkor 2018-ben köteles vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé adóbevallást készíteni. A bevallás elkészítéséhez szükséges adóigazolást (17M30 nyomtatvány) 2018. január második felétől fogjuk kiadni. Elérhető lesz a honlapunkon keresztül, de erről bővebb tájékoztatást és részletesebb információt természetesen fogunk még adni.

Eredményes munkakeresést kívánunk! 😉